Sofie Vanden Eynde
Luit en Theorbe
 
HOME
PROJECTEN
BIOGRAFIE
AGENDA
DISCOGRAFIE
CONTACT
RECENSIES
 SOLO en solist(en) // LUTE SONGS // IMAGO MUNDILUTE SONGS

Rebecca Ockenden

Na een studie aan de universieit van Oxford studeerde Rebecca Ockenden zang aan het Centre de Musique Baroque de Versailles.
Ze is vaak te horen in oratoria (van Bach tot Britten) en wordt uitgenodigd voor het geven van recitals in de Gasteig (München) en de Holywell Music Room (Oxford).
Rebecca debuteerde aan het Théâtre des Champs-Elysées als Barbarina in Le Nozze di Figaro onder leiding van Jean-Claude Malgoire. Voorts werkte ze ook mee aan scènische uitvoeringen van Der Geduldige Socrates van Telemann, Don Giovanni (Zerlina), Roland van Lully onder de leiding van René Jacobs, Dido and Aeneas (Belinda) en Aus Deutschland van Kagel aan het Hessisches Staatstheater van Wiesbaden.
William Christie engageerde haar als soliste voor Les Arts Florissants in Les Grands Motets de Desmarest en Zéphyre van Rameau (beide opgenomen voor Erato), King Arthur van Purcell, de creatie van Motet III van Betsy Jolas aan de Cité de la Musique, madrigalen van Monteverdi en Gesualdo in een choreografie van Jiří Kylián (Opéra Garnier in Parijs), Il Ritorno d'Ulisse in Patria van Monteverdi (Parijs, Londen, Wenen en New York).
Ze zong The Fairy Queen van Purcell in de Opéra van Lyon, La Didone van Cavalli in het Concertgebouw van Amsterdam en Pamina in Die Zauberflöte in Basel.
Met veel enthousiasme werkt ze aan het lute-song repertoire met Sofie Vanden Eynde. Het duo is vaak te horen in Zwitserland, België en Engeland. Hun eerste CD Mistress Elizabeth Davenant, her Songes, verscheen in 2011.